Kategoriat: 
Ajankohtaista
Jäsenetu

Eläinlääkärilehti 6/2024 julkaistiin

Pääkirjoitus

Eläinlääkäriliiton koulutusvaliokunnan puheenjohtaja Miia Kontturi innostaa tulemaan Eläinlääkäripäiville. Ne ovat vuosittainen eläinlääkintäalan ammatillinen ja sosiaalinen ykköstapahtuma.

Ajankohtaista Ruokavirastosta

Ruokaviraston palstalla kirjoitetaan naudan harvinaisena pidetystä kystikerkoosista. Kesällä 2024 tuli kuitenkin esille kaksi erillistä tapausta.

Tieteelliset artikkelit

Katri Saarelma ja Pauli Keränen pohtivat kirjoituksessaan koirien eturistisiteen vamman kirurgista hoitoa, esittelevät erilaisia leikkaustekniikoita ja niiden ennusteita.

Edunvalvontaa

Juristin palstalla Eläinlääkäriliiton juristi kertaa sen, kuinka eläinlääkärin toimintaa arvioidaan hoitovirheväitteiden käsittelyssä ja kuinka Eläinlääkäriliitto tukee jäseniään näissä tilanteissa.

Lehdestä voi myös lukea Eläinlääkäriliiton toimintavuodesta 2023. Lisäksi on luettavana artikkeli liiton hallituksen seminaarista.

Ammattiasiaa

World Small Animal Veterinary Association (WSAVA) on julkaissut päivityksen kissojen ja koirien rokotussuosituksiin. Niiden soveltamisesta suomalaisiin koiriin voi lukea lehdestä.

Työssä tapahtuneesta hoitovirheestä ja siihen liittyvästä tunnetaakasta kirjoittaa Outi-Kristiina Elomeri. Artikkelissa on tietoa myös second victim –syndroomasta.

Kaskadisäännöt ohjaavat eläinlääkärin lääkevalintaa. Fimean ja Ruokaviraston asiantuntijaeläinlääkärit kirjoittavat valinnoista eri tilanteissa.

Elintarvikepakkauksissa on monenlaisia tuotteen ominaisuuksiin ja tuotantotapaan liittyviä merkintöjä. Merkinnöillä vaikutetaan kuluttajaan, mutta mitä muuta merkinnöistä on syytä tietää?

Ajankohtaista

Lehdessä voi tutustua Eläinlääkäripäivien ohjelmaan. Ilmoittautuminen on edelleen menossa.

Urapolulla tavataan Helsingin kaupungilla hygieenikkoeläinlääkärinä elintarvikevalvonnan tehtävissä työskentelevä Karoliina Kettunen.

Meri ja kallio on lehden uusi kolumni, jota kirjoittaa Sini Merikallio. Muina kolumneina on Opiskelijan vinkkeli, jota kirjoittaa Tia Pelkonen.

Eläinlääkäri voi osallistua itse ja ehdottaa myös asiakkailleen Helsingin yliopiston avoimen yliopiston MOOC- kursseja, jotka järjestetään verkossa. Ne ovat maksuttomia ja osoittautuneet suosituiksi.

Jaa Ajankohtaista

Eläinlääkäriliiton materiaalipankki on jäsenten käytössä

Kategoriat: 
Ajankohtaista
Jäsenetu

Uudistunut Pharmaca Fennica Veterinaria -verkkopalvelu osoitteessa pfvet.fi

Kategoriat: 
Ajankohtaista
Jäsenetu

Eläinlääkärilehti 5/2024 julkaistiin

Kategoriat: 
Ajankohtaista
Jäsenetu