Siirry sisältöön

Työnhaussa tai työttömänä

Tällä sivulla on tietoa työttömyyteen varautumisesta ja työnhakuun valmistautumisesta.

Työttömyyskassaan liitytään itse

Työttömyyskassa on turva työttömyyden varalle. Työttömyyskassaan tulee liittyä itse, vaikka onkin Eläinlääkäriliiton jäsen.

Palkansaajille ja yrittäjille on olemassa eri kassat. Tutustu sinulle sopivaan kassaan alla olevista linkeistä.

Avoimet työpaikat eläinlääkärille

Kohtaamispaikka työtä hakevalle ja työtä tarjoavalle. Kyseessä on jäsenillemme kehitetty alusta, jota jäsenemme käyttävät maksutta. Kirjaudu Fimnet-tunnuksillasi ja tutustu avoimiin työpaikkoihin.

Koko maassa avoimia työpaikkoja on 9 kpl (17.07.2024)

Apua työelämän kysymyksiin

Työelämässä voi herätä erilaisia kysymyksiä, jotka liittyvät esimerkiksi poikkeustilanteisiin, kuten sairauslomiin, vanhempainvapaaseen tai vuorotteluvapaaseen. Näihin kysymyksiin saat apua kattavasta Työelämän lakipaketista.

Ennen uuden työsopimuksen solmimista kannattaa tutustua Eläinlääkäriliiton Työelämän lakipakettiin ja Työnhakuoppaaseen, jotka on suunnattu yksityisen sektorin työnhakijoille.

Aiheesta Eläinlääkärilehdessä

Perehdytyskäytännöissä on eroja

Kesäsijaisille järjestetyssä perehdytyksessä on selvästi erilaisia toimintamalleja. Kesäsijaiset vastasivat kyselyyn ja kertoivat kokemuksiaan perehdytysprosessista.
Lue artikkeli

Työttömyysturvan heikennykset

Eduskunta päätti viime vuoden joulukuussa työttömyysturvan heikennyksistä. Kirjoitukseen on koottu muutokset, jotka tulivat voimaan vuoden 2024 alussa tai tulevat voimaan myöhemmin vuoden aikana.
Lue kirjoitus

Määräaikaisista työsopimuksista

Työsopimuslain mukaan työsopimuksen päätyyppi on toistaiseksi voimassa oleva työsopimus. Myös määräaikaisia työsopimuksia voidaan toki käyttää, mutta näiden käyttöä on laissa tietyiltä osin rajoitettu.
Lue juristin vastaus

Itsensä kehittäminen on osa eläinlääkärin ammattia

Itsensä kehittäminen on osa eläinlääkärin ammattia, olipa kyseessä työelämässä oleva tai työtä hakeva henkilö. Ammatillisen osaamisen ylläpitämisen ohella on tärkeää kehittää myös vuorovaikutustaitoja ja tunnistaa omia vahvuuksia. Eläinlääkäriliitto tarjoaa jäsenilleen säännöllisesti koulutuksia, jotka keskittyvät esimerkiksi työlainsäädäntöön, työhyvinvointiin ja vuorovaikutustaitoihin.

Ajankohtaiset koulutukset ja tapahtumat

Rakentavat neuvottelutaidot

 – 
Jäsenille
Kategoriat: 
Kaikki
Tallenne

Johtamiskoulutus: liiketoiminta

 – 
Kategoriat: 
Kaikki

Eläinlääkäripäivät 2024

 – 
Kategoriat: 
Kaikki

Kattava materiaalipankki käytössäsi

Eläinlääkäriliiton jäsenenä hyödynnät koko materiaalipankin sisällön, jotka on tehty tukemaan eläinlääkärin työelämää. Samasta paikasta löydät liiton suositukset, yksityissektorin lakipaketin ja menneiden koulutusten tallenteita.