Siirry sisältöön

Liiton jakamat palkinnot

Suomen Eläinlääkäriliitto myöntää neljää palkintoa, joista kolmea aina yhden kolmen vuoden välein. Vuosittain palkitaan Vuoden eläinlääkäri tai Vuoden eläinlääkintäteko. Jäseniä voidaan myös palkita kunniamerkeillä ja kutsumalla heitä kunniajäseniksi. 

Eläinlääkäriliiton jakamat palkinnot

Vuoden eläinlääkäri tai Vuoden eläinlääkintäteko

Vuoden eläinlääkäri tai Vuoden eläinlääkintäteko -palkintoa on myönnetty vuosittain vuodesta 2001 lähtien pääsääntöisesti toukokuussa.

Palkinto jaetaan merkittävän eläinlääketieteen, eläinlääkinnän tai eläinlääkärikunnan hyväksi tehdyn työn perusteella. Eläinlääkäriliiton jäsenet voivat ehdottaa palkittavaa. Palkinnon saajasta päättää liiton hallitus. Palkinto julkistetaan yleensä toukokuussa. 

Katso palkitut kautta aikojen.

Topi Salmi -palkinto

Suomen Eläinlääkäriliitto ja Suomen eläinlääketieteen säätiö perustivat vuonna 2007 tutkijapalkinnon nimeltään Topi Salmi -palkinto. Palkinto jaetaan joka kolmas vuosi, ja sen suuruus on 10 000 euroa. 

Palkittavina on suomalaisia eläinlääketieteen tutkijoita, joiden työllä on kansainvälistä vaikuttavuutta. Tutkimuksella tulee olla yhteiskunnallista vaikuttavuutta, ja tutkijan osallistuminen nuorten tutkijoiden koulutukseen katsotaan eduksi. Merkittävä yksittäinenkin tutkimuslöydös voidaan katsoa palkinnon arvoiseksi.

Eläinlääkäriliiton jäsenet voivat ehdottaa palkittavaa.

Katso Topi Salmi -palkinnon säännöt

Katso palkitut kautta aikojen

Suomen Eläinlääkäriliiton eläinten hyvinvointipalkinto

Palkinnon myöntää Suomen Eläinlääkäriliitto. Palkinnolla kannustetaan entistä parempaan eläinten hyvinvoinnista huolehtimiseen sekä kiinnitetään huomiota ja palkitaan erinomaisella tavalla tässä onnistuneita tahoja. Palkinto voidaan myöntää yhdelle tai useammalle henkilölle tai yhteisölle, jotka laajasti tulkiten toimivat eläinten parissa.

Palkinnon saajan valitsee ehdokkaiden joukosta Suomen Eläinlääkäriliiton hallitus liiton eläinsuojeluvaliokunnan esityksestä. Palkinnon saaja julistetaan ja palkitaan joka kolmas vuosi palkitsemisvuoden valtakunnallisilla Eläinlääkäripäivillä.

Katso Suomen Eläinlääkäriliiton eläinten hyvinvointipalkinnon säännöt 

Katso palkitut kautta aikojen

Suomen Eläinlääkäriliiton yrittäjäpalkinto

Palkinto myönnetään kolmen vuoden välein. Palkinnolla kannustetaan eläinlääkäriyrittäjyyteen sekä kiinnitetään huomiota ja palkitaan erinomaisella tavalla tässä onnistuneita henkilöitä.

Palkinto voidaan myöntää yhdelle tai useammalle eläinlääkärille. Eläinlääkäriliiton jäsenet voivat ehdottaa palkinnon saajaa. Palkintorahat 3000 euroa lahjoittaa kotimainen Vetcare Oy.

Katso Suomen Eläinlääkäriliiton eläinten hyvinvointipalkinnon säännöt 

Katso palkitut kautta aikojen