Siirry sisältöön

Työ- ja virkasuhteessa

Jäsenenä saat tukea työurasi eri käänteissä sekä rahanarvoisia jäsenetuja. Lisäksi liitto neuvottelee työsuhdeasioista ja julkaisee ajankohtaisia suosituksia. Katso alta, mitä juuri sinä saat Eläinlääkäriliiton jäsenyydestä.

Työ- ja virkasuhteessa hyödyt lakipalvelustamme, josta saat maksutonta neuvontaa työsopimuksissa sekä työ- ja virkasuhteisiin liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä. Lisäksi saat neuvoja tavoista, joilla ongelmatilanteita kannattaa lähteä ratkomaan. Palvelu on luottamuksellista.

Olemme tukena työuran eri käänteissä ja voit ennaltaehkäistä mahdollisia ongelmia tarkastuttamalla erilaiset työ- ja palvelussuhteeseen liittyvät sopimukset juristilla ennen niiden allekirjoittamista.

Valvomme jäsentemme etuja yksi keskeisistä asioista ovat julkisen sektorin eli kunta-, valtio- ja yliopistosektorin virka- ja työehtosopimukset. Olemme laatineet yksityisellä sektorilla työskentelevälle suosituksia, jotka auttavat jäseniämme työsopimuksien laatimisessa ja muiden oikeuksien ymmärtämisessä.

Työehtoasiat ja sopimusneuvottelut

Työsuhteessa yksityisellä sektorilla

Yksityisellä sektorilla ei ole työehtosopimuksia, kuten julkisella sektorilla. Tämä johtuu siitä, että työpaikat ja työsuhteet ovat heterogeenisiä.

Olemme laatineet yksityisellä sektorilla työskentelevälle suosituksia, jotka auttavat jäseniämme työsopimuksien laatimisessa ja muiden oikeuksien ymmärtämisessä. Näistä esimerkkejä ovat Työelämän lakipaketti ja Eläinlääkäriliiton työehtosuositukset yksityispraktiikan eläinlääkärille.

Suositukset on tarkoitettu vain jäsenille ja ne auttavat yksittäisissä työsopimusneuvotteluissa sopimaan juuri kyseiseen työsuhteeseen liittyen sopivimmalla tavalla.

Materiaalipankista jäsen löytää erilaista materiaalia, joka tukee eläinlääkärin työelämää. Samasta paikasta löytyvät esimerkiksi Eläinlääkäriliiton suositukset ja menneiden koulutusten tallenteita.

Työehtoasioihin vaikuttaminen on osa edunvalvonta ja vaikuttamistyöstämme. Voit lukea siitä lisää edunvalvonta-sivulla.

Työsuhteessa julkisella sektorilla (kunta, valtio ja yliopisto)

Eläinlääkäriliitto on solminut työehtosopimuksia julkisen sektorin eri toimijoiden kanssa, kuten kuntien, valtion ja Helsingin yliopiston kanssa. Julkisen sektorin neuvottelut uusista virka- ja työehtosopimuksista käydään säännöllisesti.

Työsopimusneuvottelujen ajankohtaiset tiedot kultakin sektorilta, kuten esimerkiksi sovitut muutokset ja palkankorotukset löytyvät Työsopimusneuvottelut-sivulta.

Liittymisen hyödyt

Valiokunnissa on osaajia

Valiokunnat valmistelevat asioita, tekevät aloitteita ja esityksiä hallitukselle ja hoitavat kunkin valiokunnan toimenkuvaan kuuluvat asiat. Valiokuntia on olemassa niin julkisella kuin yksityisellä puolella työskenteleville.
Tutustu valiokuntiin

Lakipalvelusta juristin neuvoa

Jäsenenä saat muun maksutonta neuvontaa työsopimuksissa sekä työ- ja virkasuhteisiin liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä.
Lue lisää lakipalvelusta

Monipuoliset ja rahanarvoiset jäsenedut

Eläinlääkäreille suunnatut jäsenedut voivat tehdä työelämästä ja arjesta helpompaa ja edullisempaa.
Kaikki jäsenedut

Kattava materiaalipankki käytössäsi

Jäsenenä hyödynnät kaiken materiaalipankin sisällön, jotka on tehty tukemaan eläinlääkärin työelämää. Samasta paikasta löytyvät esimerkiksi Eläinlääkäriliiton suositukset, yksityissektorin kattava lakipaketti ja menneiden koulutusten tallenteita.

Jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen

Jäsenmaksun suuruus määräytyy suhteessa eläinlääkärin tuloihin ja se on verovähennyskelpoinen henkilökohtaisessa verotuksessasi.

Laskurilla lasket kuinka paljon jäsenmaksusta jää maksettavaa verovähennyksen jälkeen.

Avoimet työpaikat eläinlääkärille

Kohtaamispaikka työtä hakevalle ja työtä tarjoavalle. Jäsenillemme kehitetty alusta, jota jäsenemme käyttävät maksutta.

Koko maassa avoimia työpaikkoja on 8 kpl (23.07.2024)

Näin jäsenmaksusi määräytyy

Liiton jäsenmaksu vuonna 2024 on 1,39 % eläinlääkärin ansiotuloista. Ansiotulot katsotaan  viimeisimmän vahvistetun verotuksen perusteella (verotuspäätös).

Vuonna 2024 eläinlääkärin jäsenmaksu on vähintään 139 euroa ja enintään 505 euroa. 

Eläinlääkäri, liity joukkoomme

Tarjoamme monipuolisten jäsenetujen lisäksi lakipalvelua, joka auttaa työsopimuksissa sekä työ- ja virkasuhteisiin liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä.