Siirry sisältöön

Eläinlääkärin erilaiset työtehtävät

Eläinlääkärit työskentelevät hyvin erilaisissa tehtävissä ja saavat jäsenenämme tukea työuran eri käänteisiin. Jäsen voi kartuttaa osaamistaan esimerkiksi materiaalipankin sisältöä hyödyntäen.

Eläinlääkärit työskentelevät moninaisissa tehtävissä ja eri sektoreilla. Tämän vuoksi olemme luoneet kullekin sektorille oman sivun, josta eläinlääkärit voivat löytää sektorikohtaista tietoa. Tutustu oman sektorisi asioihin, olitpa sitten opiskelija praktiikassa, yrittäjä, työsuhteessa yksityissektorilla, kunnaneläinlääkäri, valtion virkamies tai yliopiston työntekijä.

Eläinlääkäriliiton missiona on terve ja hyvinvoiva eläinlääkäri, joka jaksaa tehdä työtä eläkeikään asti.

Jatkuva kehitys

Eläinlääkärillä on lakiin perustuva velvollisuus täydennyskoulutuksella huolehtia ammattitaitonsa säilymisestä ja kehittymisestä. Työnantajan velvollisuus on luoda edellytykset täydennyskoulutukseen pääsemiselle.

Saamistaan koulutuksista on eläinlääkärin hyvä pitää kirjaa esimerkiksi tallentamalla saamansa osallistumistodistukset, joita pystyy mahdollisesti hyödyntämään erikoistumiskoulutuksessa.

Tytäryhtiömme Fennovetin koulutuskalenterista ja Eläinlääkärilehdestä löytyy tietoa tulevista koulutuksista. Tutustu myös liiton suositukseen täydennyskoulutuksista.

Työehtoasiat ja sopimusneuvottelut

Työ- ja virkasuhteessa oleville jäsenille, jotka työskentelevät yksityisellä sektorilla, olemme laatineet suosituksia materiaalipankkiin, jotka auttavat työsopimuksien laatimisessa ja muiden oikeuksien ymmärtämisessä. Julkisen sektorin keskeisiä asioita ovat kunta-, valtio- ja yliopistosektorin työsopimusneuvottelut.

Työttömyyskassaan liitytään itse

Työttömyyskassa on turva työttömyyden varalle. Työttömyyskassaan tulee liittyä itse, vaikka onkin Eläinlääkäriliiton jäsen.

Palkansaajille ja yrittäjille on olemassa eri kassat. Tutustu sinulle sopivaan kassaan alla olevista linkeistä.

Työnhaussa

Jäsenemme saattavat kohdata tilanteita, joissa he ovat uuden edessä, esimerkiksi etsiessään uutta työpaikkaa. Mitä sinun on hyvä tietää ennen työsopimuksen allekirjoittamista? Entä millaista palkkaa muut eläinlääkärit kertovat saavansa? Olemme koonneet jäsenillemme aiheesta tärkeää tietoa ja hyödyllisiä vinkkejä.

Ajankohtaista työelämässä