Siirry sisältöön

Opiskelijat praktiikassa

Praktiikkaoikeuksien saamisen jälkeen opiskelijat kuuluvat automaattisesti Lähitapiolan oikeus- ja vastuuvakuutuksen piiriin. Jäsenmaksu on edelleen valmistuneita eläinlääkäreitä edullisempi.

Praktiikkaoikeuksien saamisen jälkeen opiskelijajäsenien etuihin lisätään automaattisesti Lähitapiolan oikeus- ja vastuuvakuutukset.

Praktiikkaoikeuksien saamisen jälkeen opiskelijan jäsenmaksu on 139 euroa vuodessa.

Jäsenetuja ovat muun muassa: 

  • Juristien apu ja neuvot työelämän aloitukseen. Voit esimerkiksi pyytää kommentteja työsopimusluonnoksiin.
  • Oikeusturva- ja vastuuvakuutukset sisältyvät jäsenmaksuun praktiikkaoikeuksien saamisen jälkeen. Vakuutuksen tarjoaja on LähiTapiola.
  • Perehdytyssuositus tarjoaa apuvälineen uuden työntekijän perehdytyksessä läpi käytävistä asioista.
  • Maksuton osallistuminen Eläinlääkärin verotus -koulutukseen 5. vuoden ja Eläinlääkärin kirjanpito -koulutukseen 6. vuoden opiskelijoille.
    • Koulutukset järjestetään kerran vuodessa keväisin.

Sujuva siirtymä työelämään

Eläinlääkäriliiton mentorointiohjelma tukee opiskelijoita eläinlääkärin uran alkuvaiheissa. Ohjelmaan voivat osallistua kaikki opiskelijajäsenet viidenneltä ja kuudennelta vuosikurssilta. Mentoriksi saat kokeneita eläinlääkäreitä, jotka ovat myös tulevia kollegoitasi.

Vakuutukset turvanasi

Oikeat vakuutukset heti työuran alusta alkaen ovat oleellisia eläinlääkärin työssä. Liiton jäsenenä saat automaattisesti oikeusturva- ja vastuuvakuutuksen LähiTapiolasta praktiikkaoikeuksien myöntämisen jälkeen.

Avoimet työpaikat eläinlääkäreille

Onko seuraava työpaikka vielä haussa? Liitto tarjoaa jäsensivuillaan kohtaamispaikan työtä ja työntekijöitä etsiville.

Koko maassa avoimia työpaikkoja on 8 kpl (23.07.2024)

Kattava materiaalipankki käytössäsi

Jäsenenä hyödynnät kaiken materiaalipankin sisällön, jotka on tehty tukemaan eläinlääkärin työelämää. Yhdestä paikasta löydät esimerkiksi liiton suositukset, yksityissektorin kattavan lakipaketin ja menneiden koulutusten tallenteita.

Jatkuva kehitys

Eläinlääkärillä on lakiin perustuva velvollisuus täydennyskoulutuksella huolehtia ammattitaitonsa säilymisestä ja kehittymisestä. Työnantajan velvollisuus on luoda edellytykset täydennyskoulutukseen pääsemiselle.

Saamistaan koulutuksista on eläinlääkärin hyvä pitää kirjaa esimerkiksi tallentamalla saamansa osallistumistodistukset, joita pystyy mahdollisesti hyödyntämään erikoistumiskoulutuksessa.

Tytäryhtiömme Fennovetin koulutuskalenterista ja Eläinlääkärilehdestä löytyy tietoa tulevista koulutuksista. Tutustu myös liiton suositukseen täydennyskoulutuksista.

Pankkipalvelut vastavalmistuneille

Danske Bank tarjoaa Akavalaisten liittojen vastavalmistuneille jäsenille etuja pankkipalveluista. Eläinlääkäriliiton jäsenyyden myötä myös tämä etu on käytössäsi.

Jäikö jokin mietityttämään?

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Voit aina olla yhteydessä toimistoomme ja kysyä ohjeita. Yleiset kysymykset voit suunnata toimiston sähköpostiosoitteen, kun taas lakipalvelu neuvoo työsopimuksissa sekä työ- ja virkasuhteisiin liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä.