Siirry sisältöön

Opiskelijat

Eläinlääkäriliiton opiskelijajäseneksi kannattaa liittyä heti opintojen alussa. Edullisemmalla vuosimaksulla käytössäsi ovat yhteisten jäsenetujen lisäksi opiskelijoille räätälöidyt edut.

Opiskelijat ovat keskeinen jäsenryhmä Eläinlääkäriliiton toiminnassa, sillä he muodostavat liiton tulevaisuuden. Viime aikoina opiskelijoiden edunvalvonta on saanut liitossa entistä enemmän painoarvoa, kattaen niin opintojen sisällön kuin yhteistyön Eläinlääketieteen kandidaattiyhdistys ry:n (EKY ry) ja ulkomailla opiskelevien suomalaisten opiskelijajärjestöjen (Suolet ry, Fistula ry) kanssa.

Työelämän jaksamisen ja hyvinvoinnin teemat ovat tärkeitä niin työssäkäyville kuin opiskelijoillekin. Opintojen ja työelämään siirtymisen paineet aiheuttavat huolta, minkä vuoksi opiskelijoiden hyvinvoinnin tukemiseen kiinnitetään yhä enemmän huomiota. Tarjoamme opiskelijoille kattavasti tietoa ja tukea työelämään siirtymiseen liittyen.

Työelämän jaksamisen ja hyvinvoinnin teemat ovat tärkeitä niin työssäkäyville kuin opiskelijoillekin.

Opiskelijoiden jäsenedut

Apua ja neuvontaa työelämän asioissa

Liiton juristit tarjoavat oikeudellista neuvontaa myös opiskelijajäsenille jo ennen eläinlääkäriksi valmistumista. Jäsenenä voit pyytää esimerkiksi kommentteja kesätöiden sopimusluonnoksista. Heinäkuussa toimiston ollessa suljettuna voit olla yhteydessä Kesäduunari-infoon

Apurahoja opintomatkoille

Liiton opiskelijajäsenet voivat hakea matka-apurahaa opiskeluun liittyville koulutus- ja harjoittelumatkoille. Hakemuksia käsitellään liiton opiskelijavaliokunnassa kaksi kertaa vuodessa. 

Tutustu apurahaan tarkemmin

Eläinlääkäripäivät

Opiskelijajäsenille liitto tarjoaa maksuttoman sisäänpääsyn Eläinlääkäripäivien näyttelyyn ja luennot jäsenhinnoilla. Halutessasi voit myös hakea mukaan Eläinlääkäripäivien järjestämiseen toimitsijana.

Lisätietoja Eläinlääkäripäivien sivuilta.

Koulutukset kirjanpidosta ja verotuksesta

Opiskelijajäsenillemme tarjoamme maksuttoman osallistumisen eläinlääkärin kirjanpitokurssille viidennellä ja verotuskurssille kuudennella vuosikurssilla.

Tapahtumia opiskelijoille

Järjestämme säännöllisesti vain opiskelijoille tarkoitettuja tapahtumia, kutan:

  • Ensimmäisen vuosikurssin tutustumisilta
  • Vapputapahtuma liiton toimistolla
  • Kandi-ilta keväisin praktiikkaan lähteville
  • Opiskelijoiden teemailtoja eettisistä kysymyksistä, yrittäjyydestä ja ajankohtaisista aiheista 
Mentorointiohjelma

Mentorointiohjelma on suunniteltu 5.-6. vuoden eläinlääketieteen opiskelijoille ja sen tavoite on tukea opiskelija siirtymistä eläinlääkärin rooliin. Sujuva työuran alku parantaa eläinlääkärin työssä jaksamista. Mentoroitavaksi voivat ilmoittautua liiton jäsenet viidennellä ja kuudennella vuosikurssilla, haku uudelle kaudelle alkaa pääsääntöisesti vuodenvaihteessa.

Lue lisää mentorointiohjelmasta

Yleiset jäsenedut

Opiskelijajäsenet saavat käyttöönsä kaikki liiton yhteiset jäsenedut. Näihin kuuluvat esimerkiksi Member+ -palvelun monipuoliset edut, Eläinlääkärilehti ja mahdollisuus osallistua liiton järjestämiin koulutuksiin.

Lue lisää

Oikeus- ja vastuuvakuutukset

Praktiikkaoikeuksien myötä opiskelijan jäsenetuihin sisältyy myös liiton oikeus- ja vastuuvakuutukset LähiTapiolassa. Praktiikkaoikeuksien saamisen jälkeen opiskelijan jäsenmaksu nousee hieman, mutta on huomattavasti edullisempi kuin valmistuneen eläinlääkärin vuosimaksu.

Vakuutuksiin voit tutustua tarkemmin täällä

Jäsenenä vakuutukset praktiikkaan

Myös opiskelijajäsenet kuuluvat praktiikkaoikeuksien saamisen jälkeen LähiTapiolan oikeusturva- ja vastuuvakuutusten piiriin.  Vakuutus on hyödyllinen tilanteissa, jossa neuvonta ja neuvottelut eivät johda toivottuun tulokseen.

Kattava materiaalipankki käytössäsi

Jäsenenä hyödynnät kaiken materiaalipankin sisällön, jotka on tehty tukemaan eläinlääkärin työelämää. Samasta paikasta löytyvät esimerkiksi Eläinlääkäriliiton suositukset, yksityissektorin kattava lakipaketti ja menneiden koulutusten tallenteita.

Eläinlääkärien oma työpaikkalistaus

Tarjoamme jäsenillemme maksuttoman työnvälitysalustan sivuillamme. Löydä seuraava sijaisuus tai vakituinen työpaikka täältä!

Koko maassa avoimia työpaikkoja on 8 kpl (23.07.2024)

Opiskelijan jäsenmaksu on edullisempi

Opiskelijan jäsenmaksu on 40 euroa vuodessa ennen praktiikkaoikeuksien saamista. Jos liityt jäseneksi ensimmäisen opiskeluvuoden syksynä, loppuvuoden jäsenyys on maksuton.

Praktiikkaoikeuksien jälkeen jäsenyyteen kuuluvat myös liiton oikeus- ja vastuuvakuutukset ja jäsenmaksu on 139 euroa vuodessa.

Lue lisää

Opiskelijoiden valiokunta

Valiokunta, joka tuo esiin opiskelijoiden näkökulmia ja järjestää tapahtumia. Jäsenenä voit hakea mukaan valiokunnan toimintaan.
Tutustu valiokuntiin

Matka-apuraha

Opiskelijajäsen voi hakea avustusta perusopintoihin liittyviin opintomatkoihin. Hakukierrokset järjestetään kahdesti vuodessa.
Lisätietoa matka-apurahasta

Mentorointiohjelma

Praktiikkaan lähteville opiskelijoille tarjoamme mahdollisuuden osallistua maksuttomaan mentorointiohjelmaan. Tavoitteenamme on sujuva siirtymä työelämään.
Mentorointiohjelma

Opiskelija, liity joukkoomme

Hyödynnät monipuoliset edut, vaikka maksat edullisempaa jäsenmaksua. Opintomatkalle lähtiessäsi voit liiton jäsenenä anoa apurahaa.