Kategoriat: 
Eläinlääkäriliitto

Eläinlääkäreiltä tukea Ukrainalle

Ukrainan tilanteen vuoksi Suomen Eläinlääkäriliitto tukee Lääkärit Ilman Rajoja -järjestöä 3000 eurolla.

Suomalaiset yksityiset eläinlääkärit, klinikat ja yksittäiset yrittäjät, ovat lahjoittaneet yhteiskeräyksellä yli 68 000 euroa Suomen Punaisen Ristin kautta Ukrainan sodan uhrien auttamiseksi. Ensin perustettiin yhteistili Yrittäjäeläinlääkärit SPRn sivuille, johon voi lahjoittaa ilman välikäsiä. Keräys alkoi 1. maaliskuuta ja jatkuu edelleen. Keräyksen yhteyshenkilö on Anident-yrityksen Helena Kuntsi.

Euroopan eläinlääkärijärjestö FVE on kahden eläinlääkärijärjestön, FECAVA ja WVA, avustamana koonnut tietopankin verkkosivulle Vets for Ukraine. Sivut auttavat koordinoimaan eurooppalaisten eläinlääkärien tarjoamaa apua ukrainalaisille eläinlääkäreille, heidän perheilleen ja ukrainalaisten eläimille.

Sivuille on koottu tietoa eläinlääkärien ukrainalaisille eläinlääkäreille ja heidän perheilleen tarjoamasta majoituksesta ja Ukrainasta tulevien eläinten maahantuontimääräyksistä maittain. Useat maat ovat helpottaneet eläinten maahantuontia Ukrainasta pakenevien ihmisten lemmikkien osalta. Sivuille on koottu myös tahoja, joiden kautta on mahdollista tarjota apua tai tehdä lahjoituksia Ukrainan eläinlääkärien ja eläinten hyväksi. Sivuja päivitetään ja tietoa lisätään lähipäivinä.

Jaa Ajankohtaista