Kategoriat: 
Ajankohtaista
Jäsenetu

Eläinlääkärilehti 4/2024 julkaistiin

Alkukesän jäsenlehdessä esitellään Vuoden eläinlääkäriksi valitun Ruokaviraston osastonjohtajan, Terhi Laaksosen uraa. Hän saa kiitosta muun muassa esihenkilö- ja johtamistaidoistaan. Samalla vinkataan lukijoille, että Terhi Laaksosella on puheenvuoro syksyn 2024 Eläinlääkäripäivien avajaisissa.

Työsuhteen ja itsenäisen yrittäjyyden välisestä rajanvedosta eläinlääkärin työssä kirjoittaa OTT Jaana Paanetoja. Rajanveto ei aina olekaan yksiselitteistä. Eläinlääkäriliiton talouspäällikkö Sanna Wälläri jatkaa yrittäjyysteemaa ja kirjoittaa yrittäjyydestä verotuksen näkökulmasta.

Vanhemman yliopistonlehtorin Juha Laakkosen artikkelissa todetaan, ettei aasi ole pieni hevonen. Hän esittelee eläinten hoidon kannalta keskeisiä eroja aasin ja hevosen välillä.

Tieteellisessä artikkelissa on tietoa broileriruhojen bakteerisaastumisesta teurastuksen yhteydessä.

Pääkirjoituksessa Eläinlääkäriliiton valtuuskunnan puheenjohtaja Hanna Nurmi pohtii tulevaisuuden työelämätaitoja ja ammattiliiton roolia. Liiton puheenjohtaja Mikko Turku kannustaa kesällä lepoon, mutta myös huolehtimaan kesäsijaisista.

Työn ääressä tavataan erikoistuva eläinlääkäri Johanna Jaakkola ja samalla kuullaan hänen opeistaan, jotka liittyvät kalastustuotteiden EU-tuontivaatimuksiin. Koulutus järjestettiin Länsi-Afrikassa.

Eläinlääkäriliiton jäseniä innostetaan osallistumaan työn etiikkaa käsittelevän julkaisusarjan tekoon, johon kootaan työssä eteen tulleita eettisiä pohdintoja. Suunnittelijana ja kokoajana on liiton Eettisen valiokunnan julkaisujaosto.

Uusi Eläinlääkärilehti:

• Urapolku-sarjassa tavataan eläinlääkäri Delphine Laniesse, joka työskentelee eksoottisten lemmikkien asiantuntijana.

• Luettava on Eläinlääkäripäivien ohjelma ennakkona. Eläinlääkäripäivät järjestetään 13.–15. marraskuuta. Yleisteemana on eläinten hyvinvointi ja eläinlääkinnän etiikka. Ilmoittautuminen alkaa 12. heinäkuuta. Katso lisää tapahtuman verkkosivulta elainlaakaripaivat.fi.

• Lehdessä kerrotaan Eläinlääkäriliiton mentorointiohjelman kuulumiset. Samalla todetaan, että mentorointi antaa kaikille hyviä asioita ja on kollegiaalista tukea parhaimmillaan.

• Lehdessä piipahdetaan myös historiaan, kun FM Maija Mäkinen on selvitellyt vanhojen valokuvien ja lehtileikkeiden pohjalta eläinlääketieteen opintojen loppuunsaattajien kohtaloita Sveitsissä. Sotavuodet 1940-luvulla katkaisivat opinnot.

• Lehden kolumnisteina ovat Heidi Vesterinen Cohen ja Emilie Suominen.

• Lukijoille kerrotaan lisäksi, että Eläinlääkäriliiton uudet verkkosivut ovat nyt toiminnassa. Osoite on entinen tuttu sell.fi. Käyhän tutustumassa kokonaisuuteen.

Jaa Ajankohtaista

Uudet verkkosivumme on julkaistu!

Kategoriat: 
Ajankohtaista
Jäsenetu