Siirry sisältöön

Yhteistyöhankkeita

Eläinlääkäriliiton yksi tapa vaikuttaa on toimia kumppanina erilaisissa hankkeissa. Katso millaisissa hankkeissa olemme mukana.

EPE-tukipuhelin

EPE-tukipuhelin – Eläinlääkäri puhuu Eläinlääkärille – aloitti toiminnan syksyllä 2021. Eläinlääkäriliitto tukee hanketta taloudellisesti, mutta ei vastaa sen toiminnasta.

Puhelimeen vastaavat vapaaehtoiset eläinlääkärit ovat käyneet Mieli ry:n koulutuksen ja heitä koulutetaan työnohjauksen tapaan edelleen toiminnan aikana. Puhelin toimii eri viikonpäivänä, vastausaika on yleensä illalla. Palvelussa vastaajina ja vertaistukena olevat kollegat sitoutuvat vaitioloon.

EPE-tukipuhelimen puhelinnumero löytyy materiaalipankista, jonne voi kirjautua Fimnet-tunnuksilla. Ajankohtaista tietoa löytyy myös Facebook Flutteri-ryhmästä, jonka jäseneksi pääsevät vain eläinlääkärit.

Välitä viljelijästä -projekti

Välitä viljelijästä -projektilla on autettu haasteellisessa tilanteessa olevia maatalousyrittäjiä. Eläinlääkäriliitto on kumppani projektissa vuodesta 2020 lähtien.

Projektin kautta maatalousyrittäjä saa maksutonta ja luottamuksellista apua silloin, kun henkiset voimavarat tai taloudelliset resurssit ovat koetuksella.

Välitä viljelijästä -projektin aikana tilakäyntejä on tehty yli 8 000 ja asiakaskontakteja on ollut yli 12 000.