Kategoriat: 
Neuvottelut
Työelämä

Kuntien ja hyvinvointialueiden neuvottelutuloksessa ratkaisu

Kunta- ja hyvinvointialueiden palkansaajien perälautatarkastelusta on saavutettu sopu

Eläinlääkäriliiton jäsenistä 13 prosenttia, eli lähes 400 jäsentä, kertoo työskentelevänsä kunnassa tai hyvinvointialueella.

Ratkaisussa on kyse siitä, miten kuntien ja hyvinvointialueiden palkansaajien tämän ja ensi vuoden palkankorotuksissa otetaan huomioon niin sanotut verrokkialat. Korotukset tulevat jo aiemmin sovittujen palkankorotusten ja muutosten päälle. Eläinlääkärien kohdalla siis 1.1.2023 tulleiden korotusten ja taksan 1.6.2023 muutoksen lisäksi.

JUKO, JAU ja KT sopivat viime kesänä, että teknologiateollisuuden, kemianteollisuuden ja AKT:n kuorma-autoalan 1,9 prosenttia ylittävien palkankorotusten keskimääräinen erotus on huomioitava kaikissa kuntien ja hyvinvointialueiden virka- ja työehtosopimuksissa. Samalla sovittiin, että ylimenevästä osuudesta yleiskorotuksiin lisätään 70 prosenttia ja 30 prosenttia sovitaan paikallisesti.

2023: uusi yleiskorotus nostaa palkkoja kesäkuun alussa 0,70 %. Paikallinen järjestelyerä on 0,30 %.

Lisäksi kesäkuun lopussa maksetaan 467 euron kertaerä.

2024: yleiskorotus nostaa palkkoja 0,77 % lääkärisopimuksen piirissä oleville jo lokakuun 2023 alussa. Paikallinen järjestelyerä on 0,33 % ja maksetaan kesäkuussa 2024.

Vastaavat muutokset tulevat myös eläinlääkäritaksaan.

Tarkennuksia neuvottelutulokseen lääkärisopimuksen osalta odotetaan ilmestyvän lähiaikoina.

Jaa Ajankohtaista