Kategoriat: 
Ajankohtaista
Eläinlääkäriliitto

Liiton puheenjohtajaksi Mikko Turku ja muita henkilövalintoja

Helsinkiläinen eläinlääkäri ja farmaseutti Mikko Turku valittiin Suomen Eläinlääkäriliiton puheenjohtajaksi alkavalle kolmivuotiskaudelle vuosille 2023-2025. Hänellä on kokemusta tarkastuseläinlääkärinä sekä Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran ylitarkastajana. Hän on ollut aluejohtajana lihantarkastusyksikössä sekä Evirassa että sen seuraajassa Ruokavirastossa. Tällä hetkellä hän työskentelee Ruokaviraston lihantarkastusyksikön yksikönjohtajana.

Liiton valtuuskunnan puheenjohtajaksi vuosille 2023-2025 valittiin kunnaneläinlääkäri, ympäristöterveysjohtaja Hanna Nurmi Savukoskelta Koillis-Lapin ympäristöterveydenhuollosta. Hän on toiminut aktiivisesti liiton hallituksessa ja valtuuskunnassa yli vuosikymmenen osallistuen myös Euroopan eläinlääkärijärjestö FVE:n toimintaan. Hän on toiminut valtuuskunnan puheenjohtajana myös kaksi edeltävää kautta.

Liiton valtuuskunnan varapuheenjohtajaksi valittiin ympäristöterveydenhuollon erikoiseläinlääkäri Katri Kiviniemi Vantaalta. Hänellä on kokemusta kunnallisista ympäristöterveydenhuollon tehtävistä mm. yksikön johtajana, opetus- ja tutkimustehtävistä ja kliinikkona yksityisellä pieneläinklinikalla. Liiton toiminnassa hän on ollut luottamustoimisena yli kymmenen vuotta eri tehtävissä ja parhaillaan hallituksen puheenjohtajana kaudella 2020-2022. Eläinlääkäriliiton uusi puheenjohtaja ja valtuuskunnan puheenjohtajisto valittiin vuosille 2023-2025 valitun valtuuskunnan järjestäytymiskokouksessa Helsingissä 19.11.2022.

Kuvassa vasemmalta Mikko Turku, Katri Kiviniemi, Hanna Nurmi ja puheenjohtajakisan vahva vastaehdokas Riku Pukonen

Samana päivänä kauden 2020-2022 valtuuskunnan syyskokouksessa valittiin hallituksen jäseniä erovuoroisten tilalle: Isa Hallman ja Martta Haukipuro valittiin hallituksen jäseniksi kaudelle 2023-2025. Hallituksen varajäseniksi vuodelle 2023 valittiin Nelli Gartman ja Viivi Heljanko. Hallituksessa jatkavat Suvi Heinola, Olli Jokinen, Ira Kallio-Kujala ja Karoliina Mikola.

Syksyllä valtuuskunnan vaalissa oli runsaasti ehdokkaita. Laaja-alaisen ammatin eri osaajat ovat edustettuna valtuuskunnassa: kunnaneläinlääkärit, yrittäjät, valtiosektorilla työskentelevät, yksityisessä praktiikassa työskentelevät, yliopistolla työskentelevät sekä alan opiskelijat.

Jaa Ajankohtaista