Kategoriat: 
Ajankohtaista Ruokaviraston tutkimuksista

Uusi MRSA-tietopaketti on julkaistu

Usein Ruokaviraston diagnostisissa tutkimuksissa löytyy mikrobeja, jotka ainakin epäsuotuisissa olosuhteissa aiheuttavat tauteja. MRSA-bakteerista (metisilliinille resistentti Staphylococcus aureus) on julkaistu uusi tietopaketti.

MRSA-bakteeriin liittyvä tietopaketti tuottajille ja eläinlääkäreille on julkaistu Ruokavirasto.fi-sivulla.

Tietopakettiin on koottu toimenpiteitä, joiden avulla torjutaan MRSA-bakteerin leviämistä eläintiloilla. Uusi julkaisu korvaa vanhan MRSA-bakteeriin liittyvän ohjeen sikatiloille, joka oli vuodelta 2015.

Tietopakettiin on koottu yleistä päivitettyä tietoa MRSA-bakteerista sekä sen esiintymisestä ja leviämistavoista. Tekstissä kerrotaan suojaustoimenpiteistä sekä toimintatavoista, joiden avulla MRSA-bakteerin määrää pyritään hallitsemaan.

Julkaisussa on linkkejä lisätietoihin, kuten Työterveyslaitoksen julkaisemaan malliratkaisuun Suojautuminen pölyltä ja mikrobeilta sikalassa ja sikoja käsiteltäessä.

Suojaa työntekijöitä ja tuotantoeläimiä MRSA-bakteerilta – Tietopaketti tuottajille ja eläinlääkäreille löytyy Ruokavirasto.fi-sivuilta haulla esitteet, tämän sivun kautta pääsee eläimiä koskevien esitteiden alasivulle.

Kirjoitus on julkaistu ensimmäisen kerran Eläinlääkärilehdessä 3/2023.

Jaa Lehti

Kenpä tietäis sen

Kategoriat: 
Pääkirjoitus

EU-tuontivaatimusten koulutusta Länsi-Afrikassa

Jäsenille
Kategoriat: 
Asiantuntija-artikkeli

Eläinlääkärinä työsuhteessa vai itsenäisenä yrittäjänä?

Jäsenille
Kategoriat: 
Asiantuntija-artikkeli