Siirry sisältöön

Ohjeet kirjoittamiseen

Eläinlääkärit ovat lehden tärkein kirjoittajaryhmä, kuten myös tärkein lukijaryhmä. Tällä sivulla löydät ohjeita kirjoittamiseen Eläinlääkärilehdessä.

Kirjoittajalle

Asiantuntija-artikkeli, kolumni, pääkirjoitus, matkaraportti

Eläinlääkärit ovat lehden tärkein kirjoittajaryhmä. Lehti koostuu erilaisista artikkeleista, joita ovat mm. asiantuntija-artikkelit, kolumnit, pääkirjoitukset, matkaraportit, näkökulmat ja muut ajankohtaiset kirjoitukset.

Kirjoitusten edellytetään pohjautuvan ammatilliseen tietoon. Kirjoituksessa ei tule olla kattavaa lähdeluetteloa tai viitteitä. Kirjoittaja voi lisätä 0-3 kirjallista lähdettä kirjoituksen loppuun, josta lukija löytää halutessaan lisää tietoa aiheesta. Kirjoittajan kohderyhmä on eläinlääkäri, eli kollega, joten suomenkielistä ammattitermistöä on hyvä käyttää, jos mahdollista.

Eläinlääkärilehti kuuluu Aikakausmediaan ja noudattaa Journalistin ohjeita. Toimituksellinen ja mainosaineisto pidetään erillään lehdessä. 

Katso artikkelien kirjoitusohjeet.

Tieteellinen artikkeli

Eläinlääkärilehdessä julkaistaan tieteellisiä artikkeleita, jotka käyvät läpi vertaisarvioinnin ennen hyväksymistä. Tieteelliset artikkelit ovat alkuperäisiä tutkimuksia, kokooma artikkeleita (review articles) ja tapausselostuksia. Tieteellisistä artikkeleista ei makseta palkkiota.

Tutustu tarkemmin tieteellisten artikkelien kirjoittamiseen.

Kirjoituksen tarjoaminen

Voit tarjota kirjoitusta tai juttuideaa Eläinlääkärilehden toimitukselle toimitus@sell.fi. Kun tarjoat kirjoitusta tai ideaa kerro sähköpostissa mistä on kyse ja kuvaile, miksi aihe on tärkeä ja kiinnostava.

Kirjoitus- ja kuvapalkkiot

Suomen Eläinlääkärilehti maksaa kirjoitus- ja kuvapalkkioita joistakin artikkeleista ja kuvista.

Kirjoituspalkkio määräytyy julkaistujen sivujen määrästä, joista on vähennetty kuvien viemä tila. Tammikuusta 2024 lähtien 1-2 sivusta maksetaan 147 euroa per sivu ja 3-4 sivusta maksetaan 105 euroa per sivu. Sivumäärän kasvaessa sivuhinta putoaa. Suosimme ytimekkäitä lyhyempiä kirjoituksia.

Palkkiota voidaan maksaa myös puolesta sivusta. Jos toimitus joutuu editoimaan tekstiä runsaasti, kirjoituspalkkio alenee.

Kuvapalkkio on 25–60 euroa. Yleensä henkilöuutisissa olleista kuvista ei makseta palkkiota.

Palkkiota ei makseta pääsääntöisesti esimerkiksi henkilö- tai kootut-osiossa olevista teksteistä tai ajankohtaisista uutisista. Myöskään tieteellisistä artikkeleista kuvineen ei makseta palkkiota.

Tuoreimmat lehden artikkelit

EU-tuontivaatimusten koulutusta Länsi-Afrikassa

Jäsenille
Kategoriat: 
Asiantuntija-artikkeli

Eläinlääkärinä työsuhteessa vai itsenäisenä yrittäjänä?

Jäsenille
Kategoriat: 
Asiantuntija-artikkeli

Aasi ei ole pieni hevonen

Jäsenille
Kategoriat: 
Asiantuntija-artikkeli

Haluatko tarjota lehteen kirjoitusta?

Voit tarjota kirjoitusta tai juttuideaa Eläinlääkärilehden toimitukselle sähköpostitse. Kerro sähköpostissa mistä on kyse ja kuvaile, miksi aihe on tärkeä ja kiinnostava.