Siirry sisältöön

Opiskelijan matka-apuraha

Opiskelijajäsenemme voivat hakea apurahoja perusopintoihin liittyvälle opintomatkalle, kuten ulkomailla suoritettavaan harjoitteluun.

Mistä on kyse?

Eläinlääkäriliiton jäsenenä voit hakea avustusta opintoihin liittyvälle matkallesi. Apurahahakemuksia käsitellään Eläinlääkäriliiton hallituksessa kahdesti vuodessa opiskelijavaliokunnan esityksestä.

Apurahan saamisen vastineeksi pyydämme matkaraporttia ja valokuvia tehdystä matkasta kolmen kuukauden kuluessa sen päättymisestä. Julkaisemme opiskelijoiden matkakertomuksia säännöllisesti Eläinlääkärilehdessä.

Säännöt ja perusteet

Tutustu toukokuussa 2024 päivitettyihin matka-apurahan sääntöihin ja myöntämisen perusteisiin ennen hakemuksen lähettämistä
Matka-apurahan säännöt

Apurahan saaneet

Kaikki matka-apurahoja saaneet opiskelijat julkaistaan verkkosivuillamme
Myönnetyt apurahat

Näin haet matka-apurahaa

 1. Täytä hakulomakkeet 1 ja 2, jotka löytyvät alta. Hakemuslomakkeita saa myös Helsingin yliopiston eläinlääketieteellisen tiedekunnan opintotoimistosta ja liiton toimistosta.
 2. Lähetä allekirjoitetut hakemukset toimistolle postitse tai suojatulla sähköpostilla (toimisto@sell.fi). Henkilötietojen takia emme suosittele tavallisen sähköpostiviestin käyttämistä. Jos et täytä lomaketta sähköisesti, huolehdithan, että käsialasi on selkeästi luettavissa.
 3. Saat päätöksen sähköpostitse seuraavan hallituksen kokouksen jälkeen.
 4. Jos sait apurahan, kirjoita matkastasi lyhyt kuvallinen raportti julkaistavaksi Eläinlääkärilehdessä. Jutun voi kirjoittaa suomeksi, ruotsiksi, tai englanniksi. Matkaraportti ja kuvat lähetetään Eläinlääkäriliiton toimistolle (toimisto@sell.fi).

Huomioi nämä hakiessasi

 • Syksystä 2024 alkaen apurahoissa on 700 euron henkilökohtainen enimmäismäärä
 • Yhtä matkaa kohden apurahan enimmäismäärä on 500 euroa. Matkojen määrää ei ole rajattu ja apurahaa voi hakea myös takautuvasti.
 • Matkakuluerittelyssä ei kuulu vähentää omia säästöjä eikä opintotukea ja -lainaa. 
 • Lomakkeessa pyydetään ilmoittamaan jäsennumero. Löydät oman jäsennumerosi jäsensivuilta kohdasta ”Päivitä jäsentietosi”.
 • Lomake 1/2 jää ainoastaan liiton toimiston käyttöön, esimerkiksi apurahojen maksamista varten.
 • Lomake 2/2 menee osana apurahojen myöntämiskäsittelyä liiton työntekijöille, opiskelijavaliokunnan jäsenille ja liiton hallitukselle. Hakemukset käsitellään luottamuksellisesti.
 • Myönnettyjen apurahojen suuruus sekä niiden vastaanottajien nimet ja matkakohteet kerrotaan liiton tiedotuskanavissa kuten liiton verkkosivuilla, jäsenkirjeessä ja Eläinlääkärilehdessä.
 • Myöhässä tulleita tai puutteellisesti täytettyjä hakemuksia ei käsitellä. Vastuu lähetetyn hakemuksen saapumisesta liitolle on hakemuksen lähettäjällä.
 • Matkoista voidaan tilanteen mukaan julkaista kirjoituksia joko painetussa Eläinlääkärilehdessä tai lehteen liittyen liiton verkkosivuilla ilman eri korvausta.

Opiskelijoiden matkakertomuksia Eläinlääkärilehdessä

Klinikkaharjoittelu Kansasissa

Lue juttu täältä

Luomumaitotilalla Hollannissa

Lue juttu täältä

Neurokirurgian konferenssi Venetsiassa

Lue juttu täältä